jump to navigation

Mobiltelefon szerelés, javítás otthon! Help! április 15, 2009

Posted by gsmdoki in Általános szerviz leírások, tippek és trükkök.
trackback

Az otthoni telefonszerelés nem éppen egy jó megoldás, de aki ilyen ambíciót érez magában, annak egy pár jó tanács a szétszereléshez:

 1.  Soha ne essünk neki csavarhúzóval a burkolat szétszedésének, mert ehhez vannak nagyon egyszerű célszerszámok. Először is a legáltalánosabb mobiltelefon csavarok Torx T5-T6-T7 számozással vannak ellátva. A kiskereskedelemben pár száz forintért hozzá lehet jutni ilyen csavarhúzókhoz. Érdemes venni, mert így nem barmoljuk szét a csavarok fejét.

2. Ha a csavarok kikerültek a készülékből, akkor még mindig ne essünk neki csavarhúzóval szétfeszíteni a műanyag burkolatot. Szerezzünk be egy régi jól bevált lejárt telefonkártyát, amely nem fog maradandó károsodást okozni a házon. Ha egy kicsit megreszeljük a széleit az még jobb. Így sokkal könnyebb lesz szétpattintani a házat. Ezzel persze óvatosan bánjunk, mert sok készülék oldalában található fontos átvezető fólia, amely a hangerő vagy más funkciót szolgál. Ha elszakítjuk, akkor nagyobb lesz a baj mint gondolnánk.

3. Flippes vagy szétcsúsztatható készülékeknél figyelmesen emeljük ki a panelt, mert könnyedén elszakíthatjuk az átvezető fóliát. Ez arra szolgál hogy a kijelző és más alkatrészek melyek a flipp felső felén vannak, működőképesek legyenek.

4. A csuszkás telefonok legtöbbször 4-6 csavarral vannak rögzítve. Ezek eltávolítása lehetővé teszik hogy lassan de biztosan eljussunk a kijelzőig, melyhez az átvezető fólia csatlakozik.

5. A flippes telefonok már kicsit macerásabb szétszedést rejtenek számunkra. Itt legtöbbször a középkeret kétirányú elbillentése a megoldás hogy kipattanjon a felső rész. De ez még csak a kezdet, mert itt megy át az átvezető fólia is. Kiszedésnél még csak hagyján, de a vissza rakásnál könnyedén elszakadhat a fólia. Ez főleg akkor bosszantó ha pont azt cseréljük.

6. A kijelző rész szétszedésnél nagyon óvatosak legyünk, mert egy pillanat alatt elroppanhat a kijelző, ami nem olcsó mulatság. A másik fontos a kijelző és az alaplapon lévő átvezető fólia csatlakozó. Ez jobb esetben pattintós sorcsatlakozó, amely körömmel könnyedén lepattintható. De vannak olyan csatlakozók, amelyek az alaplaphoz szorítják egy vékony műanyag feszítővel a fóliát. Ennek felnyitása nem egyszerű, bár annak tűnik. Ha elpattan, utána nem fogja rendesen szorítani az átvezető fóliát, és gondok lesznek. Ezzel nagyon óvatosan bánjunk.

Egy kis ízelítő a szétszedéshez, hogy egyszerűbb legyen, ha már neki vágtunk:

 http://www.uselessinfo.pwp.blueyonder.co.uk/index.htm

 Újabb áttörés a Nokia BB5+ telefonok függetlenítésében. Most újabb modellek 3120c, 6120c, 5310, 5610, 6500s, 6500c, 6555, 6650, 7500, 7900, E51, E71, és még jó pár modell függetlenítés megoldhatóvá vált. Szervizünkben kedvező áron vállaljuk ezen telefonok függetlenítését.

www.gsmdoki.hu

 www.gsmszeged.hu

 Letöltő oldalunk: www.loveangel.hu

 PEACE

Reklámok

Hozzászólások»

No comments yet — be the first.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: